Autocontrolul prin Metoda SILVA


Un program revoluţionar pentru obţinerea echilibrului şi controlului mental

Jose Silva, întemeietorul metodei de control mental si-a început cercetările de parapsihologie în 1944 în orasul Laredo, Texas. Autorul acestor cercetări, un autodidact, a iniţiat experienţele pe proprii săi copii, dorind să Ie mărească coeficientul de inteligenta (IQ), pentru a obţine rezultate şcolare mai bune. După 28 de ani de cercetări şi experimentări, el a elaborat Metoda Silva de Control Mental. Pentru prima dată acest curs a fost ţinut în oraşul Amarillo din statuI Texas, în anul 1966. De atunci Metoda Silva a obţinut un succes imens în întreaga lume. Philip Miele, expert, de asemenea în Controlul Mental, este atât scriitor, cât şi profesor la Institutul de Tehnologie din New York.

Pentru o intelegere mai usoara, voi reda un pasaj din manualul Metoda Silva

CUM SĂ-ŢI FOLOSEŞTI MINTEA ÎNTR-UN MOD SPECIAL

Închipuieşte-ţi că vii în legătură directă şi activă cu o Inteligenţa Superioară, atotcuprinzătoare şi apoi într-o clipă de fericire fantastică, îţi dai seama că e de partea ta. De asemenea închipuieşte-ţi că acest contact l-ai făcut atât de uşor, încât pentru tot restul vieţii tale nu te vei mai simţi fără speranţă. Este o inteligenta gata să te ajute, care îţi dă sentimentul ca lângă tine este o putere mare care te iubeşte. Ce sentiment crezi că ai avea?
Ar fi o experienţa deosebita care nu s-ar deosebi prea mult – poate nu s-ar deosebi deloc – de o stare de extaz spiritual.
Acest lucru se simte după patru zile de Control Mental Silva. Până acum au remarcat acest lucru mai mult de jumătate de milion de oameni, fiindcă au simţit prin exerciţiile de la curs şi pe măsură ce se obişnuiesc mai mult cu folosirea acestor metode care creează asemenea sentimente, ei sunt mai calmi, mai încrezători în folosirea noilor capacităţi şi energii, devenind mai sănătoşi, mai generoşi şi mai puţin apăsaţi de probleme.
Pe scurt Jose Silva va explica unele din aceste metode, astfel încât să puteţi începe singuri să le folosiţi.
Să vedem cum începe programul unei clase de Control Mental:
Se începe cu introducerea de aproximativ o ora şi douăzeci de minute. Instructorul prezintă esenţa Controlului Mental şi remarcă munca de cercetare de două decenii care a dus la dezvoltarea acestei metode. Apoi, pe scurt, el descrie modul în care cursanţii vor aplica cele învăţate pentru îmbunătăţirea sănătăţii, pentru rezolvarea problemelor de zi cu zi, pentru uşurarea învăţării şi pentru aprofundarea cunoaşterii spirituale. Urmează o pauza de 20 de minute. În timpul pauzei, cursanţii se vor cunoaşte între ei. Ei provin din cele mai variate medii: medici, secretare, şoferi de taxi, femei de serviciu, studenţi, învăţători, liceeni, psihiatri, lideri religioşi, pensionari, etc.
După pauză urmează a doua parte de o ora şi douăzeci de minute, care începe cu întrebări şi răspunsuri, apoi se trece la primele exerciţii, care vor conduce la nivelul meditativ al minţii. Instructorul explica, că este o stare de relaxare adâncă, mai adâncă decât starea de somn, urmată de o stare de conştienţă deosebită. De fapt aceasta este o stare schimbată de conştienta, care se foloseşte în aproape toate disciplinele meditative şi în rugăciunea intensivă.
Nu sunt utilizate nici medicamente, nici aparate biofeedback (mecanisme senzitivo-biologice). Instructorii Controlului Mental denumesc atingerea acestei stări „intrarea în nivel” sau uneori „intrarea în Alfa”. În timpul unui exerciţiu de treizeci de minute, instructorii conduc în mod atent şi prudent pe cursanţi în această stare, cu ajutorul unor instrucţiuni simple şi clare. Tot limbajul Controlului Mental este clar şi pe înţelesul tuturor. În acest limbaj nu figurează nici cuvinte de specialitate, nici cuvinte din Extremul Orient.
Unii dintre cursanţi au învăţat să mediteze înaintea venirii la curs, unii folosind metode pentru care este nevoie de câteva săptămâni, alţii au necesitat eforturi de câteva luni de zile. Ei sunt fascinaţi de exerciţiul simplu, care necesită doar treizeci de minute.
Unul dintre primele lucruri pe care îl aud este: „În momentul de fată, dumneavoastră învăţati să vă folositi mai mult mintea şi s-o folosiţi într-un mod special”. O declaraţie simplă, pe care o fixează în inconştient. Semnificat ei este nu mai puţin decât uimitoare. Toată lumea, fără nici o excepţie, dar absolut toată lumea, poseda o minte care poate fi uşor antrenată ca să folosească puteri în care începătorii nu cred. Numai când vor simţi cu adevărat aceste puteri, vor începe să creadă că le au şi ei.
O alta propoziţie care se spune cursanţilor este:” Proiectati-va mental în locul dv de relaxare”. Un exerciţiu foarte plăcut , liniştitor, care pe de o parte întăreşte puterea de imaginaţie, iar pe de altă parte duce la o mai adâncă relaxare.
Să ne oprim pentru un moment la semnificaţia cuvântului meditaţie. În înţelesul de toate zilele acest cuvânt înseamnă a gândi despre ceva. Dacă în acest moment ai pus de-o parte cartea, pentru câteva minute şi începi să te gândeşti ce vei cina mâine seară, în acel moment tu meditezi. În diferite discipline meditative termenul are un înţeles mult mai specific, marcând un nivel special al minţii. În unele discipline, atingerea acestui nivel este însuşi scopul final, care ar fi curăţirea minţii de toate gândurile conştiente. Acest lucru creează o stare de calm plăcuta şi poate să joace un rol important pentru a înlătura şi a preveni unele boli cauzate de tensiunile interioare, aşa cum a fost demonstrat prin numeroase studii.
Numai că aceasta meditaţie este o meditaţie pasivă. Controlul Mental merge mult mai departe. Ei învaţă cum şi în ce fel să utilizăm acest nivel al minţii pentru a ne putea rezolva problemele, fie cele mărunte, fie din cele mai grave. Aceasta meditaţie este o meditaţie dinamică; puterea ei fiind într-adevăr spectaculoasă.
În zilele noastre se vorbeşte tot mai mult de nivelul Alfa.
Este un tip al undelor ale creierului, un fel de energie electrică produsă de creier şi poate fi măsurată cu electroencefalograful (EEG).
Ritmul acestei energii este măsurat în cicli pe secundă (sau CPS). În general în jur de 14 CPS şi mai mult se numesc unde Beta; cele cuprinse între şapte şi paisprezece se numesc unde Alfa; cele cuprinse între patru şi şapte se numesc unde Teta; şi sub patru sunt denumite unde Delta.
Când eşti perfect treaz, lucrezi şi faci una sau alta în activitatea de toate zilele, atunci eşti în Beta, sau utilizând cuvintele Controlului Mental trăieşti în „conştienta exterioară”. În timp ce visezi cu ochii deschişi sau înainte de adormire, sau când te trezeşti dar încă nu te-ai trezit de tot, te afli în Alfa. Specialiştii Controlului Mental denumesc această stare „conştienta interioară”. În timpul somnului eşti în Alfa, Teta sau Delta, nu numai în Alfa cum mulţi cred. Cu ajutorul Controlului Mental, prin exerciţii, poţi intra în nivelul Alfa voit şi în acelaşi timp să te stăpâneşti pe tine. Te poţi întreba ce se simte când eşti la aceste nivele ale minţii.
A fi în Beta, sau fiind perfect treaz, nu produce nici un fel de simţământ special. Poţi să te simţi sigur pe tine sau poate să-ţi fie frică, poţi să fi ocupat sau inactiv, poţi să te adânceşti într-o anumită problemă sau să te plictiseşti – numărul posibilităţilor în Beta este infinit.
La nivele mai adânci, pentru cei mai mulţi oameni posibilităţile sunt limitate. Viaţa i-a învăţat să funcţioneze în Beta, nu în Alfa sau în Teta. La aceste nivele mai adânci, activitatea lor se limitează, de obicei doar la visare, aproape de somn sau somnul însuşi. Dar cu ajutorul exerciţiilor de Control Mental se poate mari la infinit numărul posibilităţilor utilizate. Conform lui Harry McKnight, unul dintre directorii ai Silva Mind Control, „dimensiunea Alfa, la fel ca şi cea Beta poseda toată scala posibilităţilor de percepţie”. Cu alte cuvinte, în Alfa putem face alte lucruri decât ce putem face în Beta.
Acesta este conceptul cheie al Controlului Mental. Odată ce vei cunoaşte aceste capacităţi de percepţie şi vei învăţa să le foloseşti, vei folosi mai mult mintea ta într-un mod special.
De fapt vei funcţiona ca un clarvăzător oricând vei dori intrând în legătură cu Inteligenţa Superioară.
Cei mai mulţi care recurg la Control Mental ca o mobilitate pentru a se relaxa, pentru a scăpa de insomnii, pentru a scăpa de durerile de cap sau să înveţe să facă lucruri care cer a mare putere de voinţă, cum ar fi încetarea fumatului, scăderea în greutate, îmbunătăţirea memoriei sau pentru a creşte eficienţa învăţăturii. Acestea sunt motive pentru care vin marea majoritate a cursanţilor; dar ei învăţa mult, mult mai mult.
Ei învaţă că cele cinci simţuri: pipăit, gust, miros, auz, văz, sunt doar o parte a simţurilor cu care s-au născut. Exista însă alte simţuri sau capacităţi, care înainte erau cunoscute doar unor oameni privilegiaţi şi celor mistici, care le-au dezvoltat în cursul vieţii retraşi de lumea activa. Menirea Controlului Mental este să ne înveţe să trezim aceste capacităţi.
Ce poate însemna această trezire a fost bine descris de Nadine Bertin, redactorul revistei Mademoiselle, scris în ediţia din 1972:
„Cultura medicamentelor poate să ne dea tablete, prafuri sau injecţii care ne pot mări capacităţile mentale. Eu utilizez altceva.
Controlul Mental măreşte capacităţile mentale. Va învaţă CUM să le dezvoltaţi. Este corespunzător denumită pentru ca fata de medicamente sau hipnoză, VOI aveţi CONTROLUL.
Mărirea capacităţilor mentale, autocunoasterea şi ajutarea altora prin Control Mental, sunt limitate doar la limitele noastre. Orice este posibil. Auziţi că altora li se întâmpla. Şi deodată vedeţi că vi se întâmpla şi vouă.”

 

sursa: http://www.scribd.com/doc/3832498/Autocontrolul-prin-Metoda-SILVA

Anunțuri
Acest articol a fost publicat în Despre mine și etichetat , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s